Waldemar Sobota: “Veel jaloezie bij Club Brugge”

Redactie KW

Aanvaller Sobota is erg openhartig op een Poolse sportwebsite.

Waldemar Sobota is een half jaar aan de slag bij Club Brugge. De flankaanvaller neemt geen blad voor de mond over zijn debuutperiode bij blauw-zwart.

“Na mijn komst verdween ik snel uit de ploeg, maar dat was geen verrassing. Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland speel, ver weg van familie of vrienden. Het ligt niet in mijn karakter om een kamer binnen te komen en meteen met iedereen een gesprek aan te knopen. Ik maak niet snel vrienden”, zegt de speler op een Poolse sportwebsite.

Geen fantastisch contact met ploeggenoten

“‘Momenteel is mijn vorm niet fantastisch, maar ik voel me wel al beter. De aanpassingsperiode ligt achter mij, al heb ik nog altijd geen fantastisch contact met mijn ploeggenoten. De relatie tussen spelers is hier anders dan in Polen. Je voelde je een deel van de familie in de teams waar ik vroeger speelde. Hier is de ene speler soms jaloers op de andere omdat hij speelt”, stelt Sobota.

De aanvaller zegt verder nog dat hij onder de indruk is van de fans in het stadion en dat hij niet te klagen heeft over Club Brugge.

(MF)