VVC Beernem promoveert naar tweede provinciale na winst op Veldegem

Redactie KW

FC Veldegem was al zeker van promotie. VVC Beernem, dat in de heenmatch 3-3 had gelijkgespeeld tegen de Houtlanders, diende op verplaatsing orde op zaken te stellen. Het deed dat ook en won met 0-2.

De wedstrijd startte met overwicht voor de thuisploeg doch een uitstekende goalie Pieter De Brabander liet zich niet verschalken. Het doelpunt viel aan de overzijde na een collectieve aanval, afgerond door Gillian Bellaert.

Amper was de tweede helft op gang gefloten of de massaal meegereisde bezoekende aanhang schreeuwde voor strafschop na handspel in de grote rechthoek. Referee Frederik Schacht deed teken dat er niets aan de hand was doch hij werd overruled door zijn assistent. Gillian Bellaert vloerde doelman Roy De Grande een tweede keer. Laatstgenoemde pakte vervolgens uit met enkele schitterende saves en de 0-2 wijzigde niet meer. VVC Beernem, de fusieploeg die amper twee jaar bestaat, promoveert naar tweede provinciale.

Preses Johan Lips, een noest werkende zakenman, stond ons te woord met tranen in de ogen. “We hebben vele criticasters de mond gesnoerd. Dit is een magistraal moment voor allen die ons steunden, sportieve cel, spelers, trainers maar vooral een sublieme schare supporters. We zullen gegarandeerd ook een rol van betekenis vervullen in de hogere reeks.”

(JPV – Foto JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier