VV Westkapelle het sterkst in Garrincha Provincial Cup

Redactie KW

Daags na het Garrincha Boxing Day tornooi werd er zondag opnieuw gevoetbald in een loods van de voormalige busstelplaats van De Lijn in Assebroek. Westkapelle won de finale van de Provincial Cup met 3-2 tegen KSV Oostkamp.

Garrincha wordt gespeeld tussen twee ploegen van vijf spelers, op een klein kunstgrasveld van 30 op 15 meter, met boarding en een omhangend net zodat de bal nooit buitengaat. Aan het tornooi namen zestien ploegen uit provinciale reeksen deel. In de voormiddag werd er gespeeld in poules. In de namiddag stonden de plaatsingswedstrijden, de troostfinales en de finale geprogrammeerd. De laatste acht speelden de zogenaamde Europa League, de acht andere teams de Champions League.

De finale van de Europa League werd betwist tussen KSK Steenbrugge en KSV Diksmuide. Het werd 7-7. Steenbrugge haalde het uiteindelijk met shoot outs: 2-0. In de Champions League won SK Torhout voor de zevende plaats met 8-5 tegen Jong Male VV. KSV Sottegem versloeg RFC Lissewege met 7-5 en werd vijfde. KFC Moerkerke werd derde door SVD Kortemark met 5-2 te kloppen. In de uiteindelijke finale werd de eerste provinciale Garrincha cup gewonnen door VV Westkapelle met 3-2 tegen reeksgenoot KSV Oostkamp. Voor KSVO zat er meer in, hadden ze maar hun shoot outs tijdens de wedstrijd benut. Ze kregen er vier en geen enkele ging in doel. Het winnende team van Westkapelle bestond uit Jannes Bullen, Jeroen Gunst, Arne Maertens, Senne Decloedt, Jens Meert en John Ekelmans. Garrincha mikt voluit op een totaalbeleving rond voetbal. Vanaf 18 januari zal het complex in Brugge volledig operationeel zijn en kan er vrij ingeboekt worden.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier