VV Tielt boekt 0-4 zege bij buur KSV Pittem

VV Tielt © Bart

De thuisploeg werd vooral gevat op snelle counters.

Pittem startte vinnig aan de partij, maar kon slechts dreigen op een listige vrije trap van kapitein Debeuf. Bij de eerste snelle tegenstoot in de tiende minuut zette De Vlieger met een mooie steekbal Dumolein vrij voor doel. Die liet doelman Nuyttens geen schijn van kans. Tielt speelde heel gesloten maar loerde voortdurend op de counter bij balverlies van de thuisploeg. De thuisploeg bleef het tempo hoog houden en kreeg een drietal wenkende kansen. Op het halfuur werd een kanonbal van Coppé mooi gepareerd door doelman Leman. Op slag van rust schoof Mulier, vrij voor doel, van op twee meter de bal nog naast de paal. De bezoekers trokken de kleedkamers in met een gevleide 0-1 voorsprong.

Na de rust zette de thuisploeg goed druk, maar stuitte op een bezoekend elftal dat goed in blok verdedigde en met snelle uitgespeelde counters voor gevaar zorgde. Vier minuten na rust leed Coppé onnodig balverlies na een slecht getrapte corner. Filiz pikte de bal mee op het middenveld, slalomde voorbij twee verdedigers en besloot mooi in doel. Enkele minuten later leidde onnodig balverlies de 0-3 van Soete in. Vanaf dat moment was de thuisploeg, die tot op dat moment goed voetbalde, mentaal zo aangeslagen, dat vergeten werd nog echt te voetballen. Na laks verdedigen op links scoorde Dumolein een kwartier voor het einde de overdreven 0-4 cijfers. In de laatste minuten onderscheidde doelman Leman zich nog op een knal van Seynhaeve en besloot Dumoulin de partij met een knal juist naast de paal. Overdreven cijfers voor de bezoekers, die bijna uit iedere kans scoorden.