VV Coxyde wint tegen Brakel na vroege penalty

© James De Cabooter met de strafschopfout op Karel Ternier. (Foto Bart)

Met elf tegen tien kon VV Coxyde de drie punten thuishouden tegen een verdienstelijk Brakel.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de kustploeg. Karel Terniet werd na drie minuten diep gestuurd en de bezoekende doelman gebruikte de noodrem. Rood en strafschop voor VV Coxyde, Nicolas Tamsin liet de unieke kans niet liggen.

De bezoekers lieten de kopjes niet hangen en bleven een verdienstelijke partij spelen. Koksijde kreeg enkele kleine kansjes, maar aan de rust stond het nog steeds 1-0.

Ternier maakt het af

De tweede helft bleek aantrekkelijk voor de toeschouwers. Beide ploegen waren voetballend sterk en Koksijde speelde de bal goed rond. Het was uiteindelijk wachten tot tien minuten voor het einde, toen Karel Ternier de 2-0-eindstand op het scorebord schoot. Zo won Koksijde de strijd om de zesde plaats en blijft ook de top vijf binnen het vizier. (AD)