VV Coxyde verslaat FC Gullegem met het kleinste verschil

VV Coxyde blijft co-leider in 3e A na een nipte zege tegen Gullegem. Kapitein Ternier zorgde voor het enige doelpunt na een afgeweken vrije trap. De andere uitslagen in de reeks zorgen ervoor dat de blauw-witten een uitstekende zaak doen.

Woensdagavond stuntte VV Coxyde door eersteklasser R. Mouscron-Péruwelz uit de beker te knikkeren. De kustjongens kregen niet veel tijd om na te genieten, want zondagmiddag wachte er alweer een competitiewedstrijd. FC Gullegem kwam verdedigend voor de dag in het Henri Houtsaegerstadion en de thuisploeg had de midweekwedstrijd blijkbaar nog in de benen tijdens de eerste helft. VV Coxyde was wel de betere ploeg en het controleerde de wedstrijd. Blauw-wit creëerde enkele kansjes, maar de laatste pass was vaak te slordig. Vijf minuten voor het rustsignaal was er toch plots opschudding na een uithaal van Hillewaere op de paal. Niet veel later troffen ook de bezoekers het doelhout, ruststand 0-0.

Net na de pauze verzuimde Bailleul om Coxyde op voorsprong te trappen, na een hoekschop besloot hij – van dichtbij – onbesuisd over. Niet veel later volgde een nieuwe verwittiging voor de bezoekers, Ternier en Hillewaere zetten een mooi een-tweetje op, maar die laatste kraakte zijn schot. Amper een minuut later werd een nieuw schot van Hillewaere afgeblokt. In de tiende helft van de tweede helft kreeg VV Coxyde dan toch wat het verdiende: Lagrou werd gehaakt net buiten de zestien en kapitein Karel Ternier bracht de thuisploeg op voorsprong na de daaropvolgende vrije trap. De Koksijdenaars namen wat gas terug na de goal en controleerden de wedstrijd. Gullegem was niet meer bij machte om te reageren. Door het gelijkspel van Londerzeel lopen de leiders VV Coxyde en Deinze wat uit op de derde plaats.

VV Coxyde – FC Gullegem 1-0 (55′ Ternier 1-0)