VV Coxyde staat tweede dankzij winst tegen Zele

© VDB

Woensdagavond won VV Coxyde met 3-1 tegen Eendracht Zele. Dankzij deze derde overwinning op rij rukken de Koksijdenaars op naar een knappe tweede plaats.

VV Coxyde was baas tijdens de eerste helft en na 25 minuten was het raak voor de thuisploeg: Nathaniel Lagrou lobde de bal mooi in één tijd over de Zeelse doelman. Koksijde deelde af en toe een prikje uit, maar de goal viel aan de overkant. Maertens draaide zich goed vrij en schoof de bal in de rechterhoek: 1-1 na ruim een half uur. VV Coxyde was niet onder de indruk en bleef rustig opbouwen. Na een lange bal van Petrovic aarzelde de Zele-doelman net iets te lang, KVVC-kapitein Karel Ternier omspeelde hem met een sleepbeweging en zorgde opnieuw voor een Koksijdse voorsprong.

Zondagavond leider in derde A?

Ook tijdens de tweede helft kregen we een gelijkaardig spelbeeld te zien. Zele speculeerde op de tegenaanval en VV Coxyde bleef geduldig – met af en toe een kans. Invaller Vandamme zorgde op het einde van de wedstrijd voor de verlossing, eindstand 3-1. Dankzij deze overwinning stijgt VV Coxyde naar een tweede plaats. Als Koksijde zondag wint op het veld van – kersvers – leider Londerzeel klimt het zelfs naar de leidersplaats.