VV Coxyde neemt thuis de maat van KFC Izegem

Een hattrick van Karel Ternier en een doelpunt van Darius Hillewaere zorgden ervoor dan VV Coxyde met 4-0 won van KFC Izegem. Zo verstevigt de leider in derde klasse A zijn koppositie.

De Koksijdenaars begonnen het sterkst aan de partij en iets na het kwartier werd Ternier vrijgespeeld, oog in oog voor doelman Vonck aarzelde hij niet: 1-0. VV Coxyde domineerde en het dreigde af en toe. De bezoekers maakten weinig klaar, de logische ruststand was 1-0.

Izegem kwam beter uit de kleedkamers en tijdens het eerste kwartier van de tweede helft creëerde rood-zwart zelfs een drietal kansjes. De goal viel evenwel aan de overkant: opnieuw Ternier zorgde voor de beslissende 2-0. Na die goal namen de Koksijdenaars opnieuw het heft in handen. Twee minuten later stond het al 3-0, Hillewaere scoorde op aangeven van Tamsin. In de slotfase bezegelde Karel Ternier het lot van Izegem vanop de penaltystip: 4-0.

VV Coxyde boekt zo zijn elfde opeenvolgende zege en dankzij het gelijkspel van Deinze en de nederlaag van Londerzeel doet blauw-wit een uitstekende zaak. De eerste achtervolgers staan al twaalf en veertien punten achter op Koksijde. (Dries Dawyndt)