VV Coxyde maakt brandhout van Doornik

Na de eerste seizoensnederlaag in Hamme wilde VV Coxyde deze namiddag gepast reageren in de thuiswedstrijd tegen Doornik. Blauw-wit slaagde daar vlot in: de Waalse hekkensluiters werden met een 7-2-monsterscore naar huis gestuurd.

VV Coxyde was gedurende de hele partij baas tegen Doornik. Na enkele kleine kansjes, was het na tien minuten dan toch raak voor KVVC via man-in-vorm Darius Hillewaere. De thuisploeg bleef drukken en na ruim een kwartier verdubbelde Lagrou de voorsprong met een mooi afstandsschot. De bezoekers uit Doornik wisten niet wat hen overkwam en na 25 minuten stond het al 3-0 na een owngoal. Koksijde mocht rusten met een riante 3-0-voorsprong.

Vierde plaats

Ook tijdens de tweede helft bleef KVVC baas en rond het uur pikte ook kapitein Ternier zijn doelpuntje mee: 4-0 na een mooie voorbereidende actie van Mitch Dekuyper. Halfweg de tweede helft milderde Doornik tot 4-1, maar in het slotkwartier drukte VV Coxyde het gaspedaal nogmaals in. Tim Vanhee zorgde voor de 5-1 en twee minuten later dikte Tamsin aan tot 6-1. Vijf minuten voor affluiten scoorde Hillewaere het zevende Koksijdse doelpunt vanop de strafschopstip. Ook de bezoekers kregen nog een penalty: 7-2. Dankzij deze vlotte zege rukt blauw-wit op naar een mooie vierde plaats, Doornik blijft punteloos laatste. Volgende zaterdag staat de derby in Torhout op het programma.