VV Coxyde knikkert eersteklasser Moeskroen uit de beker na strafschoppen

Het bekersprookje van VV Coxyde blijft maar duren. In een echte cupmatch tegen Moeskroen-Péruwelz trok de thuisploeg aan het langste eind na een spannende penaltyreeks.

© VDB

Moeskroen-Péruwelz startte snedig, trainer Chabib vroeg aan zijn spelers om hoog druk te zetten. Dat resulteerde in veldoverwicht voor de bezoekers, maar niet tot echte kansen. VV Coxyde herstelde het evenwicht halfweg de eerste helft, het schaarse gevaar kwam vooral via Ternier en Hillewaere. Op het halfuur stond het plots bijna 0-1, Badri mikte een vrije kopkans over.

Ook de tweede helft bood weinig beterschap voor RMP. VV Coxyde verdedigde en de Henegouwers domineerden, maar de sterke thuisdefensie gaf geen krimp. Na 90 minuten stond het nog steeds 0-0, verlengingen dus.

Tijdens de openingsminuten van de eerste verlenging kwamen er toch twee kansen voor Moeskroen: de ingevallen Diaby mikte op de lat, niet veel later testte Kevin Vandendriessche de vuisten van Cool. Nadat Maxim Bailleul zijn tweede gele kaart slikte, verwaterde de partij. Niet veel later kreeg ook bezoeker Boli rood en in de tweede verlenging gebeurde er weinig. In een dolle penaltyreeks dwong VV Coxyde alsnog de verdiende kwalificatie af, doelman Cool pakte twee elfmeters en werd de held in een het Henri Houtsaegerstadion.