VV Coxyde graait in het slot drie punten mee bij KM Torhout

KM Torhout kon geen revanche nemen voor de 4-0 nederlaag tegen VV Coxyde in de Beker van België en verloor opnieuw met 1-2.

KM Torhout en VV Coxyde startten allebei met 7 punten uit vier wedstrijden. De winnaar van het duel kon meteen oprukken naar de tweede plaats. In de voorronde van de Beker van België toonde VV Coxyde zich de sterkste en won met duidelijke 4-0 cijfers. KM Torhout was echter uit op revanche. De thuisploeg begon dan ook erg sterk aan de wedstrijd. Na acht minuten al kopte Jamaïque Vandamme een vrije trap binnen en twee minuten later stond het bijna 2-0, maar de kopbal van Janis Coppin strandde voorlangs. VV Coxyde voetbalde ongeïnspireerd en vond geen sleutel om het slot van het goede georganiseerde KM Torhout te kraken.

Slotfase

Na de rust tapten de bezoekers echter uit een ander vaatje. Dat resulteerde al snel in een doelpunt van Nathaniel Lagrou. De tweede helft bleef vervolgens in evenwicht en wanneer iedereen vrede leek te nemen met een billijk gelijkspel, sloeg Karel Ternier van VV Coxyde toe. Vijf minuten voor het eindsignaal potte hij de 1-2 en zorgde ervoor dat de kustjongens de drie punten mee naar huis konden nemen.