Vriendengroep ‘De Vereniging’ nu al kampioen in derde reeks Perkezverbond

De Vereniging mocht zondag de titel vieren. © Bart Casteleyn
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Vereniging mocht afgelopen weekend al de titel vieren in de derde reeks van de Perkezcompetitie. Exact tien jaar geleden, in het seizoen 2006-2007, werd het gros van dat team al kampioen met de juniores van het ter ziele gegane SV Koekelare.

“We willen meteen kampioen worden”, zei voorzitter Sander Devriendt in september bij de voorstelling van de nieuwe Koekelaarse voetbalploeg De Vereniging in onze krant. Het bleken profetische woorden, want nog geen vijf maanden later pakte het team de titel in reeks drie van het Perkezverbond. Een 7-2-overwinning tegen De Kegel X-Treme/Café Sluzenoare uit Middelkerke, het nummer twee in de stand, bleek voldoende.

“Natuurlijk hebben we met champagne gespoten en een feestje gebouwd, maar we wisten wel al langer dat we kampioen zouden worden. De vraag was alleen wanneer. Een echte vreugde-uitbarsting was er dan ook niet. Nu kampioen worden is anders dan als je er tot op de laatste minuut van de laatste speeldag hebt moeten voor strijden. Maar natuurlijk zijn we heel blij”, aldus Tom Roels (30), met 23 goals topschutter in de reeks.

Comeback met goal

Voor voorzitter Sander Devriendt (33) was de kampioenenmatch extra bijzonder, want hij maakte na blessureleed zijn comeback en scoorde ook nog eens. “Dat ik kon meespelen in die wedstrijd én scoren, is inderdaad mooi”, klinkt het bij de voorzitter. “Ik ben heel content dat het ons gelukt is. Zeker aangezien we de titel voor het seizoen al voorspelden. Anders hadden we ons toch wel een beetje belachelijk gemaakt. (lacht) Maar we hebben nooit gevreesd dat het niet zou lukken, want we stonden al vanaf de eerste speeldag op kop. We hebben de titel zondag al een beetje gevierd, maar later komt er nog een feest.”

Déjà-vu

Voor een pak spelers van De Vereniging moet het titelfeest van zondag voor een déjà-vu gezorgd hebben. Exact tien jaar geleden, in het seizoen 2006-2007, werden ze al eens kampioen met de juniores van het ondertussen gefusioneerde SV Koekelare. Liefst negen spelers van nu mochten toen ook al vieren: Thijs en Dries Tanghe, Bram Joye, Jonas Casteleyn, Frederic Decru, Dries Beernaert, Jelle Beuselinck, Arne Decorte en Tom Roels.

Liefst negen spelers én de coach van De Vereniging speelden exact tien jaar geleden kampioen met de juniores van SV Koekelare. We herkennen - omcirkeld in het groen van De Vereniging - Dirk Decottignies, Arne Decorte, Thijs Tanghe, Jelle Beuselinck, Dries Tanghe, Bram Joye, Dries Beernaert, Frederic Decru, Jonas Casteleyn en Tom Roels.
Liefst negen spelers én de coach van De Vereniging speelden exact tien jaar geleden kampioen met de juniores van SV Koekelare. We herkennen – omcirkeld in het groen van De Vereniging – Dirk Decottignies, Arne Decorte, Thijs Tanghe, Jelle Beuselinck, Dries Tanghe, Bram Joye, Dries Beernaert, Frederic Decru, Jonas Casteleyn en Tom Roels.© GF

En sterker nog: huidige trainer Dirk Decottignies leidde dat team toen ook naar de titel. “Het leeft wel, maar het is ook niet zo dat die titel van tien jaar geleden hét gespreksonderwerp is”, aldus nog goalgetter Tom Roels. “Al is het wel speciaal, natuurlijk. Welke titel de leukste was? Dan denk ik toch die van nu. Nu zijn we veel meer een vriendengroep dan een voetbalploeg. Dit is iets dat we samen bereikt hebben als vrienden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier