Voorstelling (jonge) ploeg FC Moen

Redactie KW

Vorige week donderdag stelde FC Moen in zijn kantine de nieuwe kern voor voor het komende seizoen. Er zijn opvallend veel jonge spelers.

Één van die nieuwkomers is Stephane Ruysshaert (17), meteen de jongste aankoop van de hele bende. Hij komt over van Zwevegem.

“Ik ben heel blij dat ik bij Moen heb getekend”, opent Stephane Ruysshaert. Hij woont in Dottenijs en studeert Wetenschappen-Wiskunde in het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem. “In Zwevegem speelde ik bij de beloften en heb ik één keertje meegedaan met de eerste ploeg. Bij FC Moen start ik een nieuw avontuur, maar het kan evengoed mijn laatste seizoen zijn. De komende jaren wil ik mijn vooral op mijn studies focussen en dan zal er voor voetbal amper nog tijd zijn.”

“Bereid beste van mezelf te geven”

“Toch ben ik bereid om dit seizoen het beste van mezelf te geven. Ik wel hier echt zoveel mogelijk spelen en tonen dat ik een aanwinst ben. Ik ken Siebe Declercq een beetje. Hij kreeg vorig jaar op het einde van het seizoen ook enkele kansen bij de eerste ploeg en traint dit jaar de U9. Ook Aaron Deldaele ken ik een beetje. Ik hoop ze allemaal rap te leren kennen hier.”

“Vorig jaar heb ik Moen niet specifiek gevolgd, maar ze hebben er een goed seizoen op zitten met uitschieters zoals de 7-3 en de 1-5 tegen rivaal Heestert. Ook in Zwevegem werd het 1-5. Het bestuur spreekt dit seizoen opnieuw van een rustig seizoen. De doelstelling is plaats zeven, acht of negen. Hopelijk wordt het net zo’n seizoen als vorig jaar. Er zullen heel wat titelkandidaten zijn met onder meer Dadizele, Dottenijs, Heestert en ook Anzegem dat zeer goed heeft ingekocht. Ik hoop dit seizoen veel te kunnen spelen en veel derby’s te kunnen winnen”, aldus Stephane Ruysschaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier