Voorstel 2 haalt het in derde

Redactie KW

Hooglede en Gits komen daardoor niet in dezelfde reeks terecht. Westende en Ruiselede worden in de B-reeks ondergebracht en Lichtervelde en Gits in derde C.

In derde provinciale was het vooral uitkijken naar het lot van VP Gits en Eendracht Hooglede. Hoewel Gits een deelgemeente is van Hooglede werden beide ploegen in het verleden al meermaals in een andere reeks ingedeeld omdat een denkbeeldige verticale lijn wordt getrokken door de provincie.

Tweede en derde stemronde

Van de 48 clubs waren er 43 aanwezig. De helft +1 van de stemmen was nodig om een voorstel gekozen te zien worden. Na een spannende stemronde haalde voorstel 3 het met 15 stemmen. Voorstel 1 en 2 kregen elk 14 stemmen waardoor de aanwezigen eerst moesten kiezen of voorstel 1 of voorstel 2 het in een derde stemronde zou mogen opnemen tegen voorstel 3. Een scenario waar het provinciaal comité duidelijk niet op gerekend had, maar inventief als voorzitter Alex Debruyne is, liet hij de stembiljetten uit de eerste ronde nog eens gebruiken.

Na de tweede stemronde viel voorstel 1 – met Hooglede en Gits samen in de A-reeks – af (15 stemmen tegenover 28). In de derde stemronde opnieuw spannend. Naast twee ongeldige stemmen haalde voorstel 2 het nipt met 22 stemmen tegenover 19. FC Lichtervelde en VP Gits belanden dus in de C-reeks, Hooglede is het kind van de rekening en komt in de A-reeks terecht, net als Keiem, hoewel voorstel 3 het initieel haalde van de andere 2. Westende en Ruiselede spelen volgend seizoen in derde provinciale B.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier