Voormalige Rode Duivels Stéphane Demol en Guy Marchoul trainen jeugd van WS Bulskamp

De jonge voetbalspelertjes en hun trainers op de foto met ex-Rode Duivel Stéphane Demol. © JTV
Redactie KW

WS Bulskamp verwelkomde twee voetbalmonumenten: Stéphane Demol en Guy Marchoul.

Stéphane Demol is een ex-Rode Duivel die vooral bekend staat voor zijn goal op het WK 1986 in Mexico tegen de USSR. Hij bouwde een stevige carrière uit. Hij speelde onder meer bij RSC Anderlecht, Bologna, FC Porto, Standard Liège en Cercle Brugge. Stéphane Demol is ondertussen een bekend gezicht in de streek. Hij heeft er zijn hart verloren in een tweede verblijf in Steenkerke.

Guy Marchoul speelde de UEFA-cup finale met RSC Anderlecht tegen Sampdoria. Hij kwam uit voor RSC Anderlecht, Sk Lierse en Eendracht Aalst. Stéphane en zijn vriend Guy kwamen door toedoen van Pol De Brabandere uit Veurne een open training geven op het voetbalveld van Bulskamp. Iedereen die aanwezig was, kon de training volgen.

Voor aanvang van de training werd er een videoprojectie getoond van de hoogtepunten van de loopbaan van de twee spelers. Na de groepsfoto met de trainers en Stéphane Demol kon de training beginnen. Guy Marchoul was in de kantine aanwezig, maar kon door een medisch probleempje niet samen op de foto op het veld. Na de training was er de mogelijkheid om de twee ex-Rode Duivels te ontmoeten voor een sportieve babbel in de kantine van WS Bulskamp.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier