Voormalig aanvoerder KV Mechelen moet bij Cercle Brugge voor ervaring zorgen

Redactie KW

Trainer Fred Vanderbiest, die nog tegen de nieuwkomer voetbalde, reageert tevreden.

Cercle Brugge bereikte maandag een akkoord met de 30-jarige Jonas Ivens. De centrale verdediger komt over van het Griekse Niki Volos en ondertekende bij groen-zwart een overeenkomst voor twee jaar.

Ivens speelde eerder tussen 2006 en 2010 als aanvoerder bij KV Mechelen. Zijn eerste stappen als profvoetballer zette hij bij SK Beveren, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Later kwam hij uit voor FC Groningen, Waasland- Beveren en KRC Waalwijk. “Jonas is een stevige, slimme centrale verdediger. Zijn laatste jaar in Groningen was omwille van een blessure, een andere trainer en keuzes, iets minder. Vorig seizoen speelde hij toch zestien wedstrijd in Griekenland”, weet de trainer.

“Hij moet tussen de andere, toch wel jonge verdedigers, voor de nodige ervaring zorgen. Centraal achterin moet hij de lijnen wat uitzetten. Hij is kopbalsterk, heeft loopvermogen en uitstraling.”

Vanderbiest begint woensdag met een ruime groep aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eventuele uitleenbeurt voor doelman Olivier Werner is momenteel nog niet officieel. Enkele andere spelers zullen wellicht nog in het uitstalraam of uitgeleend worden. “We zijn nu klaar met ons huiswerk. Er kunnen misschien nog één of twee spelers bijkomen, maar dat is afhankelijk van eventuele vertrekkers”, aldus de trainer.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier