Voetballer uit Waregem mag na hattrick hele week met dure wagen van jeugdvoorzitter rijden

Dries Bernaert

Na zijn zuivere hattrick tegen Gent-Zeehaven mag Waregemnaar Dempsey Vervaecke van KSV Oudenaarde een weekje met de BMW 640 – cataloguswaarde tussen 89.000 en 100.000 euro – van jeugdvoorzitter Kurt Van De Putte rijden. Het resultaat van een weddenschap tijdens de voorbereiding.

“We kwamen in een oefenmatch tegen Eine niet verder dan een 2-2-gelijkspel en aangezien die burenstrijd nogal gevoelig ligt, was Kurt teleurgesteld dat we onze kansen niet konden afmaken”, legt de 25-jarige Dempsey Vervaecke uit Sint-Eloois-Vijve bij Waregem uit.

“Ik scoorde zelf een penalty, maar trof ook de paal en liet nog twee mogelijkheden liggen. Na de match vroeg Kurt waarom ik niet eentje extra kon binnen trappen, waarop ik reageerde dat we een weddenschapje zouden afsluiten. Hij had net een nieuwe auto gekocht en dus dacht ik eraan dat ik een week met zijn BMW zou mogen rijden als ik in de competitie drie keer de weg naar doel vond.”

“Nee, het moet een zuivere hattrick zijn”, reageerde Kurt Van De Putte, de eigenaar van de BMW 640.

Wisselen met de Ford Fiesta?

En zo geschiedde dus afgelopen weekend tegen Gent-Zeehaven. “Na twee goals grapte ik nog met mijn spitsbroeder dat ik slechts eentje meer moest maken in acht minuten tijd. En iets later lukte dat nog ook! Mijn medespelers waren er duidelijk ook mee bezig en ze kwamen direct op het veld vertellen dat ik de weddenschap had gewonnen.”

Een autofreak is Dempsey nochtans niet. “Het was gewoon het eerste waar ik kon op komen. Maar goed, het zal leuk zijn om eens in zo’n mooie wagen rond te toeren. Na de match grapte ik al dat hij zijn auto moest leegmaken. Het zal er wel eens van komen. Misschien wel samen met hem, want hij moet tenslotte ook werken. Wisselen van auto? Dat wil ik Kurt niet aandoen, want ik rijd nog altijd met mijn allereerste autootje: een Ford Fiesta.”

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier