Voetballer Jinty Caenepeel riskeert levenslang rijverbod wegens drugs

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Volgens het openbaar ministerie is de 21-jarige speler van Excelsior uit Rotterdam door zijn cannabisverslaving lichamelijk ongeschikt om nog te rijden.

Op 9 juli 2017 werd Jinty Caenepeel in Oostende aan een controle onderworpen. De aanvaller testte positief op het gebruik van cannabis en verklaarde dat hij al twee jaar lang wekelijks gebruikte. In die omstandigheden is hij volgens de procureur lichamelijk ongeschikt om nog een voertuig te besturen.

De jonge voetballer moest vrijdagochtend trainen bij zijn Nederlandse club Excelsior en kon daardoor niet op de zitting aanwezig zijn. Zijn advocaat legde uit dat Caenepeel in die periode met slechte vrienden optrok. Ze hadden samen een joint gerookt op het strand. “Kort daarvoor is hij bloed gaan geven voor zijn zusje dat leukemie heeft. Hij doet alles voor zijn gezin dat nog in Oostende woont en geeft hen volledige financiële ondersteuning.” De verdediging verzekerde de politierechter dat de voetballer absoluut geen drugs meer gebruikt.

De zaak werd uitgesteld naar de zitting van 25 mei. Caenepeel zal testen moeten voorleggen om te bewijzen dat hij inderdaad drugsvrij is.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier