Voetbalbond steunt ref Geldhof: “Doelpunt Harbaoui wel degelijk geldig”

© BELGA
Redactie KW

Het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag zijn licht laten schijnen op het doelpunt van Lokeren-spits Hamdi Harbaoui in het duel tussen Club Brugge en Lokeren (2-1).

Scheidsrechter Frederik Geldhof verklaarde de treffer geldig, maar moest het daarvoor na de wedstrijd ontgelden. Het Bureau Arbitrage pareert die kritiek en steunt Geldhof. “Het doelpunt van Harbaoui is geldig”, valt te lezen op de website van de voetbalbond.

“Een speler in buitenspelpositie die de bal ontvangt van een tegenstander, die deze bal bewust speelt, wordt niet beschouwd als voordeel halend uit deze buitenspelpositie”, schrijft het Bondsreglement voor. Het Bureau Arbitrage, onder leiding van ex-scheidsrechter Paul Allaerts, verduidelijkt dat de betwiste fase in de 11e minuut van de wedstrijd onder deze regel valt.

“Op het ogenblik dat de vrije schop wordt getrapt, staat Harbaoui in buitenspelpositie. Claudemir tracht de bal bewust weg te koppen, raakt deze ook, waardoor het buitenspel wordt opgeheven. Het doelpunt is bijgevolg geldig”, klinkt het. “De kopbal van Claudemir is geen afgeweken bal, omdat hij bewust de bal wil koppen en op voldoende afstand staat om het traject van de bal in te schatten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier