VMF probeert opnieuw provinciale minivoetbalcompetitie uit de grond te stampen

Een beeld uit de bekerfinale van vorig seizoen.
Redactie KW

VMF West-Vlaanderen hoopt opnieuw een provinciale competitie te kunnen organiseren. Men mikt daarbij op het seizoen 2016-2017. Ondertussen de ‘Open Beker van West-Vlaanderen’ al volop aan de gang, de achtste finales zijn daar al bereikt.

Net zoals vorig jaar zal VMF West-Vlaanderen een inspanning doen om in seizoen ’16-’17 de provinciale competitie te lanceren. Hieromtrent zat het provinciaal comité al samen met de Vlaamse Minivoetbalfederatie en waren de evaluaties veelbelovend.

Marnick Vanneste : “Bedoeling is dat we minstens 8 teams vinden die bereid zijn om start te gaan in eerste provinciale West-Vlaanderen. Uiteraard zijn het deze team die in de toekomst de voorrang krijgen om in te schrijven in de nationale reeksen. De West-Vlaamse clubs die momenteel in de nationale afdelingen spelen en verplicht een tweede ploeg in lijn dienen te brengen, zullen zo misschien de keuze hebben tussen vierde nationale of eerste provinciale. Ploegen die interesse hebben om aan te treden in eerste provinciale kunnen geheel vrijblijvend hun gegevens mailen naar info@vmfwvl.be. Zodoende worden ze op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier