Vlamertinge, RC Lauwe, Staden en Brielen promoveren dankzij de promotie van Hasselt

Bij SK Staden zagen ze het duidelijk erg graag gebeuren, want de winst van Hasselt betekent ook voor hen uitstekend nieuws. © GF
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Sporting Hasselt dwong donderdagavond de promotie naar de eerste amateurliga af.

In de eindronde van derde nationale werd donderdagavond de terugwedstrijd tussen Sporting Hasselt en La Louvière afgewerkt. Beide ploegen verloren hun halve finale en moesten onderling uitmaken wie het derde en laatste ticket voor de eerste amateurliga zou krijgen. Hasselt had de heenwedstrijd in Henegouwen al gewonnen met 2-3 en nu werd het 4-0 na doelpunten van Levent Saglam, Francesco Carratta vanop de stip en Tim Jeunen (twee keer).

KSK Vlamertinge bouwde afgelopen zondag al een bescheiden feestje na de winst tegen Vlijtingen. (Foto Bart)
KSK Vlamertinge bouwde afgelopen zondag al een bescheiden feestje na de winst tegen Vlijtingen. (Foto Bart)© VDB VDB

Deze promotie van de Limburgers betekent ook goed nieuws voor enkele clubs uit onze provincie. De twee finalisten van de interprovinciale eindronde, KSK Vlamertinge en RC Lebbeke, zijn daardoor al zeker van de promotie naar de derde amateurliga. Zondag spelen zij nog een galawedstrijd tegen elkaar in Vlamertinge. En door de promotie van Vlamertinge komt er in elke provinciale reeks een plaatsje vrij. RC Lauwe promoveert naar eerste, SK Staden naar tweede en Brielen Sport naar derde provinciale.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier