Vlamertinge pakt punt op Merelbeke maar verdient er drie

Een bal van Tom Deman ging op de lat. © VDB

Vlamertinge blijft na een 0-0 in Merelbeke voorlaatste in de stand. Maar er zat meer in.

De eerste helft tussen beide ploegen had – op een viertal kansen na – niet veel om het lijf. Na 6′ trapt Fall hard op doel en de thuisdoelman kan in corner duwen. Vlamertinge ziet 10 minuten later een bal van Merelbeke op de paal afketsen en ziet ook Fall in de 33′ geel pakken.

Tweede helft

Fall wordt na de rust vervangen door Kimpe en het is Cannaert die de openingstreffer aan de voet heeft. Hij omspeelt in de 47′ de doelman maar besluit naast. Doelman Rogiers van Vlamertinge moet zich nadien reppen op een schot van Smolders. Aan de overkant krijgt Ternest de kans om te scoren maar hij trapt te zwak om de thuisdoelman te bedreigen. Deman bedient ietwat later Ternest die voorzet op Cannaert. Ook nu weer gaat de bal niet tegen de netten. Bij Vlamertinge pakt ook Decru geel.

Met nog een half uur te spelen komt Merelbeke met tien te staan. Vlamertinge krijgt in de slotfase nog de kans om te scoren maar op voorzet van Boeve gaat de bal van Deman op de lat. Twee minuten voor affluiten gaat Ternest neer in de zestienmeter. Er wordt geen strafschop gefloten. Vlamertinge blijft voorlaatste in het klassement en ontvangt volgende zondag de leider Wetteren.