Vlamertinge maatje te klein voor Merelbeke

09/10/16 om 18:18 - Bijgewerkt om 19:52

Na de eerste zege vorige week uit op FC Mariekerke hadden de supporters hun hoop gesteld op een eerste thuisoverwinning in de derde Amateurklasse. Maar die driepunter kwam er niet.

Vlamertinge maatje te klein voor Merelbeke

Bram Hallaert van Merelbeke schermt de bal af voor Tom Deman van Vlamertinge. © VDB

Vlamertinge verloor zwaar van Merelbeke, een ploeg die voor de aanvang van de wedstrijd evenveel (vijf) punten had als Vlamertinge. Na een goede 6 minuten kwam Vlamertinge al op achterstand. Op het kwartier scoorde Jens Kimpe na een vrije trap van Kevin Pecqueux de gelijkmaker. Een nieuwe tegenaanval bezorgde Vlamertinge de 1-2 en dat was ook de ruststand. Net na de rust kon Jan Decru Vlamertinge langszij brengen maar zijn kans ging over. Daarna was het vat af voor Vlamertinge dat nog twee tegendoelpunten slikte.

Volgende zaterdag speelt Vlamertinge op Wetteren, een ploeg die aanleunt bij de top. "Al het goede van vorige week was er vandaag niet," zegt trainer Schamp. "Maar we werken vanaf dinsdag opnieuw hard om ons niveau weer op te krikken."

(MD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!