Vlamertinge kan niet winnen op het veld van de laatste

Zo startte SK Vlamertinge het seizoen 2017-2018. © a-Bart

Na het ontslag van T2 Frederik Wydoodt trok KSK Vlamertinge naar KVC Jonge Lede, de laatste in de stand van de derde amateurklasse A.

De roodwitten verloren met 2-0 en dragen voor de komende week alvast de rode lantaarn. Volgende week wacht een thuismatch tegen FC Wetteren. Na 24 minuten kwam Lede op voorsprong. Daarvoor was KSK Vlamertinge op zoek naar de openingstreffer. Deman zag zijn vrije trap in hoekschop geduwd en in 20ste minuut zet Vlamertinge echt druk, wat drie opeenvolgende hoekschoppen opleverde maar geen doelpunt. Ook de doelpoging van Cappoen op aangeven van Gaci leverde niets op.

In de tweede helft was Gaci zeer bedrijvig wanneer hij in 10 minuten drie kansen krijgt, maar telkens de bal ziet gestopt worden door de thuisdoelman. Op een counter kan Lede dan in de 75′ de 2-0 scoren.

In de slotfase van de wedstrijd werden nog twee wissels doorgevoerd . Zowel Carrein (ingevallen voor Deman) en De Graeve (ingevallen voor Artois) konden het tij niet doen keren. Vlamertinge keerde puntenloos terug naar de Westhoek. Het bestuur bevestigt ondertussen het vertrouwen in trainer Logie.