Vlamertinge en Wervik gelijk, beide ploegen nog niet gered

© e

In het streekduel tussen Vlamertinge en Wervik werden de punten gedeeld. Met de 1-1 uitslag doen beide ploegen geen goede zaak. De allerlaatste wedstrijd van de competitie zal beslissend zijn voor een verlengd verblijf van zowel Vlamertinge als Wervik in derde amateurklasse.

De match brak pas open in de slotfase. Nochtans was de aanvangsfase van de wedstrijd veelbelovend. Vlamertinge trok gretig in de aanval en ook Wervik was via Bouchart gevaarlijk. Pas in de 81′ minuut scoort Van Den Bogaerde de 0-1 en dit op strafschop. De daaropvolgende minuut trapt Pecqueux voor Vlamertinge op de deklat. Nog een minuut later ziet Cannaerts zijn bal afwijken op de Wervikse speler Geldhof en zo scoort Vlamertinge alsnog de gelijkmaker. Op twee minuten voor het einde van de wedstrijd werd Lietaert van Wervik uitgesloten met een tweede gele kaart.

Wervik speelt volgende zondag de laatste wedstrijd op Wetteren, Vlamertinge trekt naar Sint-Gillis-Waas.