VK Westhoek wint nipt maar oververdiend van Sparta Petegem

Jochen Sucaet scoorde twee doelpunten. © Bart

De thuisploeg speelde een schitterende wedstrijd en domineerde voortdurend. In de slotminuten scoorde Petegem nog twee keer, al was dit tegen de gang van het spel in, en zo werd het nog 3-2.

VK Westhoek nam van bij het begin van de wedstrijd het initiatief in handen. De bezoekers, die nog uitzicht hebben op de titel, konden er weinig tegenover stellen. Op het kwartier kwam Westhoek verdiend op voorsprong. Sucaet bediende de mee opgerukte linksback De Loof, die de bal voor doel trok. Sucaet stond toen al op de goede plaats om de bal voorbij doelman Vandenbossche te koppen.

Het was wachten tot het halfuur vooraleer Petegem een behoorlijke kans kon afdwingen. De Wulf mocht randje buitenspel vertrekken en zijn voorzet werd door Vanborm voorlangs getrapt. Daarna speelde Sahuke Mandi zich drie keer in de kijker. Delannoy zette voor naar Robaeys, die Sahuke Mandi net buiten de kleine rechthoek bediende. De Westhoekspits liet echter de bal te ver van de voet springen zodat die nog in hoekschop werd gewerkt. Kort voor de rust zette Ternier voor en Sahuke Mandi mikte met een omhaal de bal nipt over het Petegemse doel. Kort voor de rust had Sahuke Mandi een enig mooie actie in petto. Hij vertrok vanop de eigen helft en trapte vanop meer dan twintig meter de bal keihard op de onderkant van de deklat. Westhoek ging rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Dominante thuisploeg

De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer en in de 52ste minuut trapte Vanborm een vrijschop hard naar de winkelhaak maar doelman Dumesnil zweefde de bal in corner. Westhoek nam onmiddellijk het initiatief over. Een minuut later rukte Ternier op en bediende op het juiste moment Sucaet die vanuit een schuine hoek de bal naast de Petegemse doelman binnentrapte.

In de 68ste minuut ging Ternier door op rechts, die bediende Delannoy maar doelman Vandenbossche kon in twee tijden de bal uit zijn doel houden. Een kwartier voor het einde was de thuisploeg opnieuw aan het feest. Sucaet ging door op links en trapte de bal binnen het bereik van drie Westhoekspelers. Delannoy en Ternier lieten de verdienstelijke Sahuke Mandi het derde thuisdoelpunt scoren. In de slotminuten scoorde Petegem echter nog twee maal. In een reactie hield De Loof een schot van dichtbij met de hand uit doel. De Westhoekverdediger kreeg rood en De Wulf zette de strafschop om. In blessuretijd trapte De Wulf een vrijschop keihard recht op doelman Dumesnil die de bal echter niet kon bijhouden. Boone was er als eerste bij om het tweede Petegemse doelpunt te scoren. Kort daarvoor had invaller Gregory Loisel de bal van ver op de deklat van het Petegemse doel getrapt.

(EG – foto Bart)

KVK Westhoek – Sparta Petegem: 3-2

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts (89′ Somay), Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Delannoy (87′ Gregory Loisel), Sucaet, Vangheluwe, De Loof, Sahuke Mandi (81′ Yohann Loisel).

Doelpunten: 16′ en 53′ Sucaet (1-0 en 2-0), 73′ Sahuke Mandi (3-0), 88′ De Wulf (3-1, pen.), 91′ Boone (3-2).