VK Westhoek wint moeizaam maar oververdiend van Zele

Vreugde bij Westhoek na de 2-1 van Jason Robaeys en zo meteen de overwinning. © VDB

De thuisploeg startte zonder de geschorste Staelens en de geblesseerde Wittesaele. Daardoor kwam VK Westhoek heel wat aanvallende kwaliteiten te kort.

In de eerste helft had VK Westhoek doorlopend het initiatief maar kon weinig goede acties in elkaar steken. Slordige voorzetten en passes die niet aankwamen stapelden zich aan de lopende band op. Zele was zeker niet beter, legde de klemtoon vooral op de verdediging en speelde countervoetbal. De eerste 15 minuten kreeg VK Westhoek drie kleine kansen. Na een dubbelpas met Vanfleteren trapte Feys vanuit een schuine hoek voorlangs. Twee minuten later besloot Winnock te zwak na een doorkoppen van Robaeys. En Dutoit trapte een vrijschop van aan de grote rechthoek in de muur. In de 23ste minuut kon Feys net niet bij een mooie voorzet van Euvrard. De bezoekers kregen in de 44ste minuut een enorme kans toen Baras alleen op doelman Ampe afging maar de thuisdoelman redde schitterend in hoekschop. Op slag van rusten kwam VK Westhoek dan toch op voorsprong. Euvrard zette een goede actie op rechts op en Dutoit tikte de bal verdiend binnen (1-0).

De tweede helft was amper begonnen of de bordjes hingen al in evenwicht. Baras ging alleen op doelman Ampe af. Twee keer redde de thuisdoelman het schot van de bezoekende aanvaller maar de derde poging ging wel onder de deklat binnen (1-1). Zele nam genoegen met een gelijkspel, trok zich massaal voor eigen doel terug en loerde op de tegenaanval. De thuisploeg drukte de bezoekers op de eigen helft maar vonden geen opening in de verdedigende ingesteldheid van Zele. Het keerpunt in de wedstrijd kwam er na de uitsluiting van Baras die onmiddellijk rood kreeg na een fout gevolgd verbaal protest. De thuisploeg ging op zoek naar het winnende doelpunt en dat kwam er in de 87ste minuut. Robaeys passeerde met enkele schitterende bewegingen een paar bezoekende verdedigers en trapte de bal onhoudbaar voorbij doelman De Brouwer. Zele was niet meer in staat om nog voor enig gevaar te zorgen en VK Westhoek speelde de wedstrijd beheerst uit.

KVK Westhoek – E. Zele: 2-1

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Vanfleteren, Wille (84′ Darrag), Winnock, Dutoit, Jordi, Feys (70′ Deman), Robaeys, Vandenbergh, Maertens.

Doelpunten: 45′ Dutoit (1-0), 46′ Baras (1-1), 87′ Robaeys (2-1).