VK Westhoek wint met forfaitcijfers van RC Wetteren-Kwatrecht

VK Westhoek behaalde een deugddoende zege in het vooruitzicht van een mogelijke deelname aan de eindronde. RC Wetteren-Kwatrecht werd met forfaitcijfers naar huis gestuurd.

Trainer Yves Logie diende zijn ploeg grondig te herschikken. Dwight Wille was niet speelklaar door een scheenbeenblessure en Dieter Wittesaele was ziek. Het belangrijkste nieuws was wel het feit dat Birger Maertens, na een dispuut deze week met de trainersstaf, uit de kern geweerd werd. Deze week wordt er wellicht gepraat om de plooien glad te strijken.

De thuisploeg nam een schitterde start toen Dutoit een voorzet van Rico binnenkopte. VK Westhoek putte heel veel moed uit dit vroege doelpunt en ging op zoek naar een tweede treffer. Het stuitte echter op een heel alerte doelman Tharouniatis, die ervoor zorgde dat de thuisploeg voor de rust niet meer tot scoren kwam. Op het kwartier redde de bezoekende doelman een afstandsschot van Rico. Nadien zag Dutoit zijn schot vanuit een scherpe hoek in hoekschop gewerkt. Ook Malfait, die voor het eerst in de ploeg stond, zag tot twee keer toe zijn poging door de bezoekende doelman gestopt. Met een 1-0 ruststand mochten vooral de bezoekers tevreden zijn. VK Westhoek had voldoende kansen gekregen maar het leek weer net niet te lukken.

Na de rust was de ingevallen Ysenbaert heel dicht bij de gelijkmaker maar doelman Ampe had een goede redding in huis. De bezoekers kwamen toen beter voor de dag maar konden voor geen echt doelgevaar meer zorgen. In de laatste twintig minuten voetbalde de thuisploeg een forfaitscore bij elkaar. Malfait mocht randje buitenspel vertrekken en liet de bezoekende doelman kansloos. Op hoekschop van Feys kopte Rico het derde thuisdoelpunt binnen. Een misverstand tussen doelman Tharouniatis en verdediger De Smit leidde tot het vierde doelpunt en Vandemaele kopte een hoekschop van Feys door naar Van Den Bergh die aan de tweede paal raak trof.

(DVDB)

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Van Fleteren, Feys, Winnock, Robaeys, Dutoit (81′ Derrag), Rico (86′ Verstraete), Staelens, Van Den Bergh, Malfait (72′ Vandemaele).

Doelpunten: 3′ Dutoit 1-0, 70′ Malfait 2-0, 77′ Rico 3-0, 80′ De Smit (owngoal) 4-0, 84′ Van Den Bergh 5-0.