VK Westhoek verliest van een beter Sparta Petegem

Elimane Coulibaly scoorde maar pakte ook rood. © VDB

VK Westhoek startte goed tegen Sparta Petegem maar bracht er in de tweede helft niets meer van terecht.

VK Westhoek kwam op voorsprong na een doelpunt van Coulibaly waarbij thuisdoelman Vandenbossche niet helemaal vrijuit ging. VK Westhoek speelde de eerste helft controlerend en ging met een nipte voorsprong de rust in.

Zwakke tweede helft

In de tweede helft lukte niets meer bij VK Westhoek. Alle samenhang en organisatie was zoek. Sparta Petegem kwam al vrij vroeg op gelijke hoogte na een doelpunt van Vanborm. De thuisploeg nam het initiatief in handen en VK Westhoek moest zich beperken tot enkele counterpogingen. In de slotfase ging VK Westhoek volledig de mist in. Doelman Dumesnil was twee keer kansloos waardoor Sparta Petegem gemakkelijk afstand nam en een verdiende overwinning behaalde. In een tumultueuze eindfase kreeg Coulibaly nog rood. Door de overwinning van Gullegem tegen Torhout moet VK Westhoek volgende zondag winnen tegen SV Temse om uit de gevarenzone te blijven.

(EG – foto Bart)

Sparta Petegem – VK Westhoek: 3-1

Doelpunten: 16′ Coulibaly (0-1), 47′ Vanborm (1-1), 71′ Weytens (2-1), 78′ Joye (3-1).

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard (46′ Rico), Van Damme, Jansen Da Silva, Feys, Robaeys, Kocur, Coulibaly, Verstraete, Ternier, Bah (71′ Wittesaele).