VK Westhoek verliest onterecht van RC Gent

Yannick Euvrard opende de score maar zag zijn team uiteindelijk verliezen. © VDB

Op basis van een sterke tweede helft kon VK Westhoek aanspraak maken op de overwinning. In de slotfase pakten de bezoekers evenwel de drie punten: 1-2.

De thuisploeg kende een schitterende start. In de tweede minuut bediende de mee opgerukte Euvrard op rechts de vrijstaande Robaeys. Zijn voorzet werd in eerste instantie door doelman Maes gered maar Euvrard knalde van dichtbij de openingstreffer binnen.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en kwamen er enkele keren heel dichtbij. In de 18de minuut kopte Joos een hoekschop van Leemans over doel. Op het halfuur ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Benhmadouch glipte door de buitenspelval maar doelman Dumesnil was eerder bij de bal. In de 37ste minuut haalde Dumesnil een vrijschop van Leemans van onder de kruising. Een minuut later kwam RC Gent dan toch op gelijke hoogte. Elewaut krulde een vrijschop rond de muur onhoudbaar binnen.

Tweede helft

In de tweede helft kwam VK Westhoek veel beter voor de dag. Het stuitte evenwel op een goed georganiseerde verdediging. In de 53ste minuut ging Da Silva door op rechts maar moest te ver uitwijken om doelman Maes te verslaan. In de 65ste minuut kreeg Rico een unieke kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Hij trapte de uitstekende voorzet van Wittesaele in de vlucht over doel. In de 74ste minuut was doelman Maes alert op een vluchtschot van Callens. De thuisploeg had de kansen laten liggen en de bezoekers namen het initiatief over. Vijf minuten voor affluiten ging Elewaut alleen door maar Dumesnil was gepast uitgekomen. Drie minuten voor het slot kreeg VK Westhoek het deksel op de neus. Joos klom hoger dan de thuisverdediging en kopte het tweede bezoekende doelpunt na een vrijschop binnen.