VK Westhoek promoveert na een doelpuntenrijke demonstratiewedstrijd

VK Westhoek promoveert na zes overwinningen op rij. © DVDB
Redactie KW

Adinkerke was geen partij voor VK Westhoek, dat moest winnen om zeker te zijn van de promotie naar de tweede amateurklasse. Het werd maar liefst 8-1.

De thuisploeg nam bij de aanvang van de wedstrijd het initiatief in handen en dwong en hele reeks hoekschoppen af. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en hielden een half uur stand. Staelens opende de score met een afstandsschot van op 20 meter. Sindsdien werd het een wedstrijd met eenrichtingsverkeer. VK Westhoek scoorde nog twee keer voor de pauze en ging met een geruststellende 3-0 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft konden de bezoekers scoren tegen de gang van het spel in. Nadien speelde VK Westhoek de bezoekers van het kastje naar de muur. Adinkerke speelde om niet te veel doelpunten meer binnen te krijgen, maar had geen verhaal tegen de aanvalslust en het enthousiasme waarmee de thuisploeg de laatste competitiewedstrijd afsloot. Uiteindelijk werd het 8-1, de grootste score die VK Westhoek dit seizoen bij elkaar voetbalde en waardoor het volgend seizoen een reeks hoger mag spelen.

(DVDB)

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Feys, Winnock (75′ Vandemaele), Robaeys, Dutoit, Rico, Verstraete, Staelens (80′ Derrag), Wittesaele, Van Den Bergh (85′ Malfait).

Doelpunten: 28′ Staelens (1-0), 35′ Wittesaele (2-0), 41′ Dutoit (3-0), 51′ Coppenolle (3-1), 55′ Dewulf owngoal (4-1), 64′ Robaeys strafschop (5-1), 69′ Feys (6-1), 71′ Winnock (7-1), 78′ Staelens (8-1).