VK Westhoek pakt verdiende overwinning tegen Olsa Brakel

Corentin Kocur besiste de partij. © VDB
Redactie KW

Na de barslechte prestatie vorige week tegen SV Temse behaalde een gemotiveerd VK Westhoek een belangrijke 1-2-uitoverwinning bij Olsa Brakel.

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd en hielden elkaar in evenwicht. Iets na het kwartier zette VK Westhoek een mooie aanval op. Hillewaere bediende Ternier en de pocketspits trapte naast doelman Otte in de verste hoek binnen. Iets na het halfuur kreeg VK Westhoek opnieuw een uitstekende kans. Callens zette voor vanop links en Wittesaele zag zijn kopbal op de deklat strandden. Net voor de rust ontsnapte VK Westhoek aan de gelijkmaker toen het afstandsschot van Moreels via de onderkant van de deklat terug in het veld belandde.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op. VKW moest zich noodgedwongen beperken tot het behouden van de voorsprong. In het laatste kwart van de wedstrijd herpakte VK Westhoek zich. Tien minuten voor affluiten trapte Verstraete een voorzet naar Wittesaele die hoger klom dan de bezoekende verdediging, maar zijn kopbal ging aan de tweede paal nipt over de kruising. Twee minuten later zette VK Westhoek een snedige aanval op. Ternier speelde zich vrij maar besloot naast de dichtste paal. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven en viel in het slot van de wedstrijd. Moreels ging door tot op de doellijn en zette voor naar Haezebroeck die aan de tweede paal de bal binnentrapte. Een minuut later pakte VK Westhoek dan toch de drie punten. Invaller De Korte zette voor naar Kocur. De middenvelder omspeelde zijn bewaker en trapte de bal laag tegen de touwen binnen.

VK Westhoek behaalde zo een onverwachte, maar verdiende uitoverwinning. Komende zaterdag staat VK Westhoek met de komst van FC Izegem opnieuw voor een zware opdracht in de strijd om het behoud, maar kan vertrouwen putten uit de belangrijke uitzege.

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard, Janssen Da Silva, Feys (72′ De Korte), Kocur, Rico, Callens, Ternier, Wittesaele (90′ Bailleul), Hillewaere, Bah (66′ Verstraete).

Doelpunten: 16′ Ternier 0-1, 84′ Haezebroeck 1-1, 85′ Kocur 1-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier