VK Westhoek loopt tegen een onverdiende nederlaag aan

.KVK Westhoek - Petegem met een duel tussen Kenny Van Damme van Westhoek en Wesley Basyn van Petegem. © VDB
Redactie KW

Een strafschop in de eerste helft bezorgde Sparta Petegem de overwinning. VK Westhoek wacht nog altijd op de eerste thuiszege.

In de vijfde minuut werd een fout begaan op Ternier aan de rand van de grote rechthoek. Dutoit krulde de bal boven de kruising. Na tien minuten waren de bezoekers een eerste keer gevaarlijk. Vanborm nam de bal mee maar doelman Dumesnil was vlugger dan de Petegemse aanvaller en kon het gevaar keren. In de 21ste minuut beging Rico een fout in het strafschopgebied en Vandenbroucke liet de thuisdoelman vanop de stip kansloos. In de 37ste minuut trapte Dutoit de bal rakelings voorlangs. Vijf minuten later zette Dutoit zich door op rechts maar zijn voorzet werd gekeerd door doelman Vandenbossche.

Tweede helft

Na de rust kwam de thuisploeg gemotiveerd uit de kleedkamer en drukte de bezoekers voortdurend op de eigen helft. Sparta Petegem moest zich beperken tot tegenaanvallen en in de 51ste minuut kreeg Vanborm twee kansen op rij maar Dumesnil had telkens een uitstekende redding in huis. Nadien domineerde de thuisploeg volledig de wedstrijd maar het vond geen opening in de goed georganiseerde bezoekende verdediging. In de 61ste minuut zette Hillewaere voor naar de vrijstaande Wittesaele maar de bal werd op het nippertje ontzet. Tien minuten later kon geen enkele thuisspeler bij een prima voorzet van diezelfde Hillewaere. VK Westhoek bleef druk uitoefenen maar was weinig efficiënt bij de afwerking. Vijf minuten voor affluiten moest Dumesnil nog attent reageren op een schot van Vanborm en Callens ontzette de bal voor de opkomende De Rock.

(EG – foto Bart)

VK Westhoek – Sparta Petegem: 0-1.

Doelpunt: 21′ Vandenbroucke (0-1)

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard, Van Damme, Dewilde (77′ Verstraete), Bailleul, Dutoit, Rico (80′ De Korte), Callens, Ternier, Wittesaele, Hillewaere (70′ Jansen Da Silva).