VK Westhoek lijdt vijfde nederlaag op rij

Redactie KW

VK Westhoek kan de draad maar niet terug oppakken en verliest nu ook tegen Eendracht Zele. Daardoor zakt de ploeg naar de zesde plaats.

De thuisploeg zorgde in de 9′ voor het eerste gevaar toen doelman Ampe een schot van De Meerseman met de vuisten kon redden. Het thuisdoelpunt kwam er dan toch in minuut 13. Neve zond de bal in en die belandde tegen Van Den Bergh. De scheidsrechter interpreteerde dit als een vrijwillige handsbal en diezelfde Neve zette de elfmetertrap om (1-0). Daarna kreeg VK Westhoek een aantal kansjes maar doelman De Brouwer had een goede reflex in huis op een schot van Wittesaele en hield daarna Staelens van de gelijkmaker. Op het half uur kwam Feys alleen voor doel maar ook hij slaagde er niet in om VK Westhoek op gelijke hoogte te brengen.

Thuisploeg E. Zele te sterk

In de 48′ scoorde de thuisploeg een tweede keer. Van Der Hoeven was vlugger op de bal dan doelman Ampe en trapte hoog in doel binnen (2-0). Trainer Nierynck probeerde het dan met drie invallers maar ook die wissels brachten geen kentering in het stroeve spel van VK Westhoek. Op het uur trapte Van Fleteren nog een bal in het zijnet. In de slotminuut controleerde Wittesaele de bal en trapte keihard buiten het bereik van de thuisdoelman de bal binnen. Verder dan de aansluitingstreffer kwam VK Westhoek niet en zakt door de nederlaag naar de zesde plaats. Hoewel een plaats binnen de top drie nog binnen het bereik ligt, kan men er niet naast kijken dat VK Westhoek dit jaar slechts 3 punten op 18 pakt.

(DVDB)