VK Westhoek lijdt opnieuw pijnlijke nederlaag

© VDB
Redactie KW

De tiende thuiswedstrijd van VK Westhoek draaide zondag uit op een nieuwe nederlaag. Winkel Sport kon naar een vrij gemakkelijke overwinning voetballen.

De wedstrijd bleef lang in evenwicht tot de bezoekers een eerste hoekschop afdwongen. Vandendriessche klom boven iedereen en zorgde zo voor het eerste bezoekende doelpunt. Rond het halfuur dwong de thuisploeg een drietal halve doelkansen af. Feys besloot op een voorzet van Ternier vanuit een schuine hoek hoog over doel. Een voorzet van Euvrard werd door Hillewaere hoog over getrapt. En na een samenspel tussen Ternier en Hillewaere besloot Wittesaele te zwak in de handen van de bezoekende doelman. Doelman Dumesnil had net voor de rust een goede redding in huis op een schot van Vanfleteren en was vlugger bij de bal dan de opkomende Vandendriessche.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en had op gelijke hoogte kunnen en misschien wel moeten komen. De opkomende Robaeys kreeg een uitstekende kans maar trapte te zwak op doel zodat doelman Dhoest nog in hoekschop kon werken. Het doelpunt viel kort daarop aan de overkant. Mahau mocht ongedekt doelman Dumesnil een tweede keer het nakijken geven. Nadien was de thuisploeg nog driemaal dicht bij de aansluitingstreffer. Ternier trapte van dichtbij de bal recht op doelman Dhoest en een kopbal van Van Damme werd op de lijn gered. Hillewaere trapte een voorzet van invaller De Korte hoog over. De bezoekers bewezen in de slotfase dat ze meer talent in de ploeg hebben. Lutun ging door op rechts en Bostoen trapte de gemeten voorzet moeiteloos naast Dumesnil binnen. VK Westhoek komt door die nederlaag opnieuw in de gevarenzone.

(EG)

Doelpunten: 19′ Vandendriessche (0-1), 51′ Mahau (0-2), 82′ Bostoen (0-3).