VK Westhoek lijdt opnieuw pijnlijke nederlaag

Karel Ternier van Westhoek houdt de bal af van Kierian Serpieter van Knokke. Knokke won in Ieper met 1-3. © VDB VDB

Zonder denderend te spelen diende Knokke FC een pijnlijke nederlaag toe aan VK Westhoek. De ploeg van trainer Bart Mauroo mist momenteel alle vertrouwen.

Wittesaele en Feys startten op de bank en Bailleul verdween uit de kern. Ternier en Hillewaere vormden het spitsenduo. Hillewaere kreeg op pass van De Korte de eerste kans maar hij twijfelde te lang en liet zich de bal ontfutselen. Na het kwartier zetten de bezoekers de eerste echte aanval op en die was meteen raak. Op voorzet van Mestdagh kreeg Waeghe de bal gelukkig op de voet. Hij schoot en de bal ging via de onfortuinlijke Euvrard binnen: owngoal en 0-1. Op het halfuur leed Euvrard balverlies aan Savaete die op doel besloot. Gelukkig voor de thuisploeg stond Van Damme in de weg. Nadien kreeg Verstraete twee halve doelkansen. Eerst werd zijn schot afgeblokt in hoekschop, daarna belandde zijn afstandsschot recht op doelman Paepe. Net voor de rust kreeg de thuisploeg een vrijschop op de rand van de grote rechthoek. Het schot van Ternier ging nipt over de kruising.

In de tweede helft ging VK Westhoek op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kende pech toen een kopbal van Ternier, op voorzet van Verstraete, op de paal belandde. Enkele minuten later kreeg VK Westhoek het deksel op de neus. Vandewalle zette vanop links voor en de inkomende Staelens mocht ongehinderd binnenkoppen. Doelman Dumesnil had op het uur nog een goede redding in huis op een schot van De Cuyper. Aan de overzijde trapte Ternier een vrijschop in de handen van de bezoekende doelman. Drie minuten voor affluiten kopte Dutoit een hoekschop van Hillewaere mooi binnen. De thuisploeg gooide alles in de aanval, maar in de slotminuut glipte Staelens door de buitenspelval en legde met een lobbal over Dumesnil de 1-3-eindstand vast.