VK Westhoek lijdt opnieuw een pijnlijke thuisnederlaag

Matthias Feys scoorde de aansluitingstreffer. © VDB VDB
Redactie KW

Ondanks de inbreng van de verdienstelijke nieuwkomers Coulibaly en Kocur leed VK Westhoek een nieuwe thuisnederlaag en komt in degradatieproblemen.

In de eerste helft voetbalde SV Bornem heel snedig. De passes van de bezoekers waren heel wat preciezer dan wat de thuisploeg daar kon tegenover stellen. Voor het kwartier ontzette doelman Dumesnil de bal in de voeten van Hermans, die in één tijd van ver over het thuisdoel mikte. Even later kwam er dan toch een halve kans voor VK Westhoek. De Korte ging door op rechts, zette voor en doelman De Loose had een uitstekende redding in huis op de poging van Coulibaly.

Halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg twee pijnlijke opdoffers te verwerken en werd in evenveel minuten met de realiteit geconfronteerd. De bal werd door de thuisverdediging slecht ontzet en Ivens trapte in de draai de bal voorbij doelman Dumesnil. Even later leed VK Westhoek opnieuw balverlies op het middenveld, Weuts was vlugger dan de thuisverdedigers en trapte de bal naast Dumesnil binnen. VK Westhoek was aangeslagen en kon daar geen enkele kans tegenover stellen.

Tweede helft

De tweede helft begon vrij goed voor de thuisploeg, die met veel meer enthousiasme speelde. Een voorzet op links werd door invaller Feys in één tijd voorbij doelman De Loose getrapt. De aansluitingstreffer was het begin van een stormloop op het bezoekende doel. Toch was het wachten tot de slotfase vooraleer de thuisploeg echt gevaarlijk kon zijn. Tien minuten voor affluiten kopte Coulibaly de bal, op een voorzet van Feys, nipt naast. In de slotminuten kwam VK Westhoek drie keer dicht bij de gelijkmaker, maar telkens werd de bal van de doellijn weggewerkt. Invaller Wittesaele en twee keer Hillewaere misten de kans op de gelijkmaker. VK Westhoek kon aanspraak maken op een gelijkspel, maar komt door de nieuwe nederlaag in de gevarenzone.

(EG – foto Bart)

VK Westhoek – SV Bornem: 1-2

Doelpunten: 22′ Ivens (0-1), 24′ Weuts (0-2), 53′ Feys (1-2).

VK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Jansen Da Silva, Dewilde (74′ Wittesaele), Wille, Kocur, Rico (46′ Feys), Coulibaly, Ternier, De Korte, Hillewaere.