VK Westhoek kon nooit aanspraak maken op de overwinning

Karel Ternier wordt van de sokken gelopen door Brecht Van Der Beke. © (Foto VDB)

Een ontzettend zwak spelend VK Westhoek had weinig in te brengen tegen RC Gent. Vooral de eerste helft was niet om aan te zien. Het leek erop alsof Westhoek een eindrondeticket wou vermijden.

De thuisploeg kwam al vlug op achterstand na een misverstand in de verdediging. De totaal vrijstaande Waeghe plaatste de bal naast Dumesnil in doel. Kort daarop had de bezoekende doelman Maes moeite om een scherpe voorzet van Yohann Loisel van onder de deklat te halen. Op het kwartier verdubbelden de bezoekers de score. Waeghe pakte de bezoekende verdediging in snelheid, zette de bal voor, doelman Dumesnil deed die nog even afwijken, maar de vrijstaande Elewaut had maar binnen te trappen. Rond het halfuur slikte de thuisploeg een derde doelpunt. De thuisverdediging liet zich simpelweg in de luren leggen en het was opnieuw Elewaut die via de paal voor het derde bezoekende doelpunt zorgde. Kort daarop was diezelfde Elewaut op weg naar een vierde doelpunt, maar doelman Dumesnil haalde de Gentse aanvaller onderuit. In plaats van een strafschop floot scheidsrechter Verslycken voor een schwalbe.

Gent ging met een geruststellende voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft wisselde trainer Hugo Vandenheede de drie middenvelders. De thuisploeg ging daardoor iets beter spelen, maar kon zelden voor echt doelgevaar zorgen. Na het uur scoorde Westhoek dan toch het eerreddend doelpunt. De doorgebroken Ternier werd door doelman Maes onderuit gehaald en Gregory Loisel legde vanop de stip de eindcijfers vast. Nadien had Gent nog weinig moeite om de steriele aanvallen van de thuisploeg op te vangen.

Doelpunten: 7′ Waeghe (0-1), 16′ Elewaut (0-2), 27′ Elewaut (0-3), 65′ Gregory Loisel (1-3).

VK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere (46′ Sucaet), Delannoy (46′ Verkindere), Misiatu (46′ Sahuke), De Loof, Gregory Loisel en Yohann Loisel.