VK Westhoek klopt SVV Damme met 2-0 na een barslechte wedstrijd

Denzel Van Fleteren scoorde de 1-0 tegen Damme. © Foto Bart

Door de overwinning tegen een zwak SVV Damme behoudt VK Westhoek een heel kleine kans op de rechtstreekse promotie.

In de aanvangsfase domineerde de thuisploeg en ging op zoek naar het openingsdoelpunt, maar de opbouw liet veel te wensen over. Toch konden we een paar kleine kansen noteren. Een vrijschop van Staelens vanop 30 meter ging nipt over en doelman Dhondt had een goede redding in huis op een afstandsschot van Euvrard. Toch hadden de bezoekers altijd op voorsprong moeten komen. Van Hee glipte door de buitenspelval, ging alleen op doelman Ampe af, maar die was net iets vlugger op de bal. Op het halfuur verkeek Van Hee een niet te missen kans. Na een collectieve aanval van de bezoekers kreeg hij de bal in de kleine rechthoek, maar slaagde er nog in om voor het lege doel naast te trappen. Twee minuten later kwam VK Westhoek dan wel op voorsprong. Robaeys zette voor en Van Fleteren trapte met een afstandsschot de bal in één tijd voorbij doelman Dhondt.

Late goal en rood voor Staelens

Net voor de rust was Wittesaele dicht bij een tweede thuisdoelpunt, maar de bezoekende doelman redde in hoekschop. Na de pauze voetbalde VK Westhoek nog enkele kansjes bij elkaar. Een schot van Euvrard week af in hoekschop, Wittesaele kon net niet bij een voorzet van Feys en diezelfde Feys zag zijn schot via doelman Dhondt en de deklat in hoekschop gaan. Uiteindelijk lukte VK Westhoek dan toch het geruststellende tweede doelpunt. Van Fleteren zette vanop de flank voor, Dhondt pakte de bal, maar liet die uit zijn handen glippen en Dutoit legde de 2-0 eindstand vast. Nadien werd Staelens nog met een tweede gele kaart uitgesloten.

(DVDB)

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Van Fleteren, Feys (71′ Malfait), Winnock, Robaeys, Dutoit (88′ Vandemaele), Verstraete (80′ Derrag), Staelens, Wittesaele, Van Den Bergh.

Doelpunten: 33′ Van Fleteren (1-0), 85′ Dutoit (2-0).