VK Westhoek haalt verdiende overwinning bij SK Sint-Niklaas

Giovanni Delannoy opende de score. © VDB

VK Westhoek verloor de heenwedstrijd met 0-3, maar ging met identieke cijfers winnen op het veld van Sint-Niklaas. En de score had best nog hoger kunnen oplopen. VK Westhoek speelde een vijfsterrenwedstrijd en zette de thuisploeg op alle mogelijke manieren schaakmat. De overwinning was meer dan verdiend.

Het begon met een lage voorzet van Sucaet in de voeten van Delannoy, die in één tijd over het bezoekende doel trapte. Op het kwartier kwam Westhoek op voorsprong. Een eentweetje tussen Mandi en Delannoy zette de thuisverdediging op het verkeerde been en Delannoy kon gemakkelijk de bal voorbij doelman Merckx binnenschuiven. Op het halfuur kregen we een bijna identieke situatie. Delannoy schoof het leer naar Ternier maar zijn schot ging net boven de verste kruishoek. Kort daarop kreeg Verspeeten aan de overkant de bal in zijn bezit. Er volgde een schot op de rand van het zestienmetergebied, maar dit werd afgeblokt door de Westhoek defensie. Kort voor de rust werd het dan 0-2. Vandermarliere trapte een uitstekende bal door de bezoekende defensie en de thuisdoelman was voor de tweede keer geklopt.

Tweede helft

In de tweede helft zette de thuisploeg behoorlijk wat druk. Embrechts moest de ontsnapte Verspeeten van de bal houden met een faire tackel. Even later moest ook Hugelier op een feilloze manier de ingevallen Londot van de bal houden. In de 70ste minuut liftte Mandi de bal over zijn eigen hoofd in de richting van de opkomende Delannoy die de bal centimeters naast het thuisdoel trapte. Thuisdoelman Merckx had nadien nog goede reddingen in huis op schoten van Sucaet en Yohann Loisel. Vijf minuten voor affluiten moest doelman Merckx tot het uiterste gaan om een vrijschop van Ternier onschadelijk te maken. In de 90ste minuut ging Gregory Loisel op snelheid door en mikte vanuit een scherpe hoek onhoudbaar in de verste bovenhoek. Westhoek speelde een schitterende wedstrijd en de thuisploeg kon geen enkele doelrijpe kans bij elkaar voetballen.

(EG – foto Bart)

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Delannoy (73′ Misiatu), Sucaet, De Loof, Sahuke Mandi (87′ Somay), Yohann Loisel (81′ Gregory Loisel).

Doelpunten: 15′ Delannoy (0-1), 41′ Vandermarliere (0-2), 90′ Gregory Loisel (0-3).