VK Westhoek haalt moeilijke maar verdiende overwinning tegen Bornem

Yohann Loisel van Westhoek draait goed weg van Thomas Braet van Bornem. © Bart

De bezoekers van SV Bornem trokken een verdedigend blok op de eigen speelhelft op en Westhoek slaagde er in de eerste helft niet in om dit te ontwrichten. Na de rust kon de thuisploeg wel het verschil maken.

SV Bornem begon gemotiveerd aan de partij en trachtte vanuit een goedgeorganiseerde verdediging voor doelgevaar te zorgen. Het was wachten tot halfweg de eerste helft tot de thuisploeg voor enig gevaar kon zorgen. Ternier bediende Sahuke, die vanuit een scherpe hoek over doel trapte. Even later trapte Verbiest van aan de grote rechthoek, maar thuisdoelman Dumesnil hield de bal klemvast. Op het halfuur zette de thuisploeg een goede aanval op vanop rechts. Embrechts zette de bal voor, maar zowel Sahuke als Ternier kwamen iets te kort om af te werken. Net voor de rust was VK Westhoek opnieuw dicht bij de openingstreffer maar Sahuke trapte de voorzet van De Loof in één tijd nipt over doel.

In de tweede helft verving trainer Vandenheede een onzeker spelende Somay voor Vandermarliere. Die vervanging zorgde voor een kentering in de wedstrijd. De thuisploeg ging nauwkeuriger spelen en kwam op het uur op voorsprong. De mee opgerukte Hugelier kreeg de bal in de grote rechthoek. De verdediger draaide zich goed vrij en besloot met links onhoudbaar voorbij doelman De Bleser. Een kwartier voor affluiten zette de thuisploeg de mooiste aanval van de wedstrijd op. Verkindere ging door op rechts, zette de bal hard voor doel en de ingevallen Kouemaha kopte het tweede thuisdoelpunt vallend binnen.

Bibberen voor de thuiszege

Tien minuten later was Kouemaha dicht bij zijn tweede doelpunt, maar de bezoekende doelman hield de bal met veel geluk via de kruising uit doel. VK Westhoek leek op een verdiende 2-0-overwinning af te stevenen tot de scheidsrechter in de slotfase de bal tot ieders verwondering op de stip legde. Van Den Eynde zette de elfmetertrap feilloos om. Het was nog bibberen voor VK Westhoek om de thuiszege veilig te stellen. Diep in blessuretijd ging Yohann Loisel alleen op de bezoekende doelman af, die hij omspeelde, maar zijn schot draaide voorlangs weg. Kort daarop floot de scheidsrechter de wedstrijd af en hield VK Westhoek de drie punten thuis.

(EG)

VK Westhoek: Dumesnil, Embrechts, Somay (46′ Vandermarliere), Hugelier, Ternier, Misiatu, De Loof, Verkindere, Gregory Loisel (29′ Delannoy), Sahuke (70′ Kouemaha), Yohann Loisel.

Doelpunten: 60′ Hugelier (1-0), 75′ Kouemaha (2-0), 87′ Van Den Eynde (penalty 2-1).