VK Westhoek gaat kansloos ten onder tegen sterker KFC Izegem

KVK Westhoek : Jeremy Dumesnil © VDB

De bezoekers waren een maatje te groot voor VK Westhoek. KFC Izegem haalde niet zomaar 24 op 24 en zit nu op 9 overwinningen op rij.

Enkel in het eerste kwartier kon de thuisploeg enigszins gelijke tred houden met de bezoekers. Oumedjeber, op voorzet van Pyck, miste al in de eerste vijf minuten een reuzekans. Diezelfde Oumedjeber knalde een vrije trap op het kwartier net over het thuisdoel. Het eerste bezoekende doelpunt kon niet uitblijven. Na een afgeweken bal ging Opbrouck op doelman Dumesnil af en besloot via de armen van de thuisdoelman binnen. Halfweg de eerste helft blesseerde Hillewaere zich en werd vervangen door Verstraete. Op het halfuur dwongen de bezoekers nog twee goede doelkansen af, maar telkens was doelman Dumesnil paraat. Eerst redde hij een kopbal van Verkindere, daarna had hij een goede redding in huis op een schot van Oumedjeber. Kort voor de rust liet de thuisploeg de enige kans uit de eerste helft optekenen. Kocur trapte een vrijschop, die week af en Callens moest te ver uitwijken en besloot op de goed uitgekomen doelman Depaepe.

Onhoudbare Opbrouck

Na de rust speelde KFC Izegem de thuisploeg van het kastje naar de muur. Doelman Dumesnil had twee goede reddingen in huis, telkens op schoten van Opbrouck. Op het uur ging een afstandsschot van Pyck centimeters naast de paal. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon niet voor gevaar zorgen. KFC Izegem was echter zeer snel in de omschakeling en ging verdiend met de zege naar huis. Oumedjeber bediende Pyck en die trapte de 0-2 op het bord. Bij het ingaan van het slotkwartier bediende invaller Cornelis de onhoudbare Opbrouck, die de thuisdoelman netjes omspeelde en de eindcijfers vastlegde.