VK Westhoek en SCT Menen delen de punten

Brecht Verbrugghe van Westhoek duidelijk de sterkste in dit duel met Gwenny Opbrouck van Menen. © Bart

De derby tussen VK Westhoek en SCT Menen eindigde op een gelijkspel. Daar moet vooral de thuisploeg niet tevreden mee zijn, want het gaf twee te vermijden doelpunten weg.

Het begon slecht voor VK Westhoek toen verdediger Vandemaele in de 3de minuut balverlies leed, Gezelle de voorzet doorkopte naar Stockx die doelman Ampe van dichtbij kansloos liet (0-1). De thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen. Het had bijna doorlopend balbezit maar vond geen oplossing tegen een knap spelend Menen. Op het halfuur bracht trainer Nierynck de pas aangeworven Staelens in voor Verbrugghe. Vijf minuten later ontsnapte de thuisploeg aan een tweede doelpunt toen Ampe te lang treuzelde om een terugspeelbal van Maertens te ontzetten en Opbrouck bijna vlugger bij de bal was. Het was wachten tot de 41ste minuut vooraleer de thuisploeg een eerste keer voor doelgevaar kon zorgen, maar er was niemand voor doel om de strakke voorzet van Van Fleteren binnen te koppen. In de slotminuut van de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte. Nieuwkomer Staelens kopte de hoekschop van Van Fleteren knap binnen (1-1).

VK Westhoek kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en ging op zoek naar het winnende doelpunt. Ook Menen was op tegenaanval dikwijls gevaarlijk zodat het een spannende tweede helft werd. Op het uur scoorde Dutoit voor VK Westhoek, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Twee minuten later kreeg de thuisploeg een koude douche toen Ampe totaal niet reageerde op een hoekschop en de daarop volgende zwakke kopbal van Lavens over zich in doel zag gaan (1-2). VK Westhoek ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en was er twee keer heel dichtbij. In de 69ste minuut draaide Dutoit de bal voorbij de verste paal en in de 75ste minuut verdiende de kopbal van Van Den Bergh beter na een hoekschop van Feys. De grensploeg leek de buit binnen te hebben maar in de 90ste minuut beging Kindt handsspel in de grote rechthoek en Winnock zette de elfmetertrap feilloos om (2-2). Na twee opeenvolgende seizoenen te starten met een nederlaag, pakte VK Westhoek een verdiend punt al was de ontgoocheling bij de bezoekers na het laatste fluitsignaal heel groot omwille van het late doelpunt. (dvdb)