VK Westhoek en Eendracht Aalst delen de punten

04/09/16 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:16

VK Westhoek haalde na een spannende wedstrijd een verdiend gelijkspel tegen een knap spelend Eendracht Aalst.

VK Westhoek en Eendracht Aalst delen de punten

VK Westhoek promoveerde vorig seizoen. © DVDB

De bezoekers begonnen de wedstrijd aan een verschroeiend tempo. De thuisploeg had aanvankelijk moeite om gelijke tred te houden. Van Tricht had doelman Dumesnil al eens aan het werk gezet met een knappe vrijschop. Even later kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Na een korte vrijschop draaide De Rock zich vrij en besloot van aan de grote backlijn buiten het bereik van Dumesnil (0-1).

Het was wachten tot het kwartier vooraleer VK Westhoek voor het eerste doelgevaar kon zorgen. Hillewaere nam in één tijd een voorzet van Dewilde op de slof maar de bezoekende doelman had een goede redding in huis. Halfweg de eerste helft trapte Feys een vrijschop en Hillewaere trapte de afgeweerde bal in één keer over de deklat. De thuisploeg ging rusten met een achterstand.

VK Westhoek kwam met meer overtuiging uit de kleedkamer. Het zorgde voor heel wat druk, aanvankelijk zonder echt doelgevaar. Vrij vroeg in de tweede helft viel dan toch de gelijkmaker. Een bedrijvige Ternier zette vanop de rechterflank voor en Hillewaere duwde de bal over de doellijn (1-1). Beide ploegen maakten er daarna een spannend kijkstuk van want zowel VK Westhoek als Eendracht Aalst gingen voluit voor de drie punten. Doelman Dumesnil had nog een aantal goede reddingen in huis en aan de overkant kwam VK Westhoek in de slotfase nog dicht bij de overwinning. Het bleef echter bij een billijk gelijkspel.

(EG)

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard, Dewilde, Feys (80' Dutoit), Bailleul (72' Wille), Robaeys, Rico, Callens, Ternier, Hillewaere, Da Silva.

Doelpunten: 8' De Rock (0-1), 53' Hillewaere (1-1).

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!