VK Westhoek blijft wachten op eerste thuisoverwinning

© VDB
Redactie KW

Tegen Olsa Brakel slaagde VK Westhoek er niet in om een eerste thuisoverwinning te pakken. Het kende zelfs veel geluk dat de bezoekers de kansen op de overwinning lieten liggen.

De eerste kans was voor Olsa Brakel: De Lange trapte vanuit een scherpe hoek op doel, maar doelman Dumesnil had de hoek goed verkleind. Nadien voetbalde VK Westhoek een aantal halve kansen bij elkaar. In de 13de minuut zette Wittesaele voor. Ternier werd afgevlagd na handsspel. Rond het halfuur kreeg de thuisploeg twee goede kansen op het openingsdoelpunt. Ternier deed een voorzet van Feys voor doel afwijken en in de herneming had doelman Otte een uitstekende redding in huis op het schot van Hillewaere. Even later kon Otte met de vingertoppen bij een voorzet van Ternier. In de 41ste minuut reageerde de Brakelse doelman opnieuw alert op een schot van Feys.

Na de rust liep VK Westhoek op een counterdoelpunt. Leroy zette voor vanop links en de vrijstaande De Lange tikte de bal simpel binnen. Na het uur ging Robaeys door op rechts, werd gehaakt in de grote rechthoek en Ternier zette de strafschop feilloos om. Nadien trachtte de thuisploeg op zoek te gaan naar het winnende doelpunt, maar het speelde onsamenhangend en kon niet echt voor doelgevaar zorgen. De bezoekers speelden op de counter en waren een aantal keer dicht bij het winnende doelpunt. Twee minuten voor affluiten belandde een afstandsschot van Van Waeyenberghe nog op de deklat. Op basis van de tweede helft mag VK Westhoek heel tevreden zijn met het gelijkspel. (EG)