VK Westhoek bekert verder na tumultueuze wedstrijd

© VDB
Redactie KW

Westhoek stuitte op een agressief spelende tegenstrever maar bekert wel verder na een fel bevochten zege tegen een ploeg die met negen eindigde.

RAS Monceau eindigde de wedstrijd met acht spelers. De bezoekers kregen twee rode kaarten en een resem gele kaarten. Monceau kon tijdens de eerste helft gelijke tred houden met de thuisploeg en kwam zelfs vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Door een onoplettendheid in de thuisverdediging mocht Evans (overgekomen van Olympic Charleroi, nvdr) twee keer aanleggen en de tweede keer was doelman Dumesnil kansloos. Westhoek ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar stuitte op een hard verdedigende Waalse ploeg.

Op het kwartier bediende Sucaet Yohann Loisel maar die moest te ver uitwijken en zag zijn schot voorlangs gaan. Trainer Vandenheede verving halfweg de eerste helft diezelfde Sucaet voor nieuwkomer Petitpretz want Westhoek kreeg geen vat op de wedstrijd. Op het halfuur kreeg de thuisploeg enkele doelkansen na elkaar. Doelman Luka kon een goede voorzet van Legname net voor de oprukkende Misiatu wegwerken.

Even later redde de Monceau doelman een goed schot van Legname. In de daaropvolgende hoekschop kopte Misiatu de bal op de deklat. Westhoek oefende wel druk uit, kreeg kansen maar het doelpunt bleef uit. In de slotminuut van de eerste helft kwam Westhoek dan toch op gelijke hoogte. Legname tikte de knappe voorzet van Yohann Loisel verdiend binnen. Bezoeker Kossianov kreeg daarop rood na een kopstoot.

In de tweede helft moesten de bezoekers met tien verder en konden nog zelden voor doelgevaar zorgen. Westhoek oefende constant druk uit maar het was wachten op het bevrijdende doelpunt. Dat viel er dan toch een tiental minuten voor het slot van de wedstrijd, nadat ook bezoeker Martin met rood van het veld moest. Legname trapte een verre voorzet naar invaller Gregory Loisel die het bevrijdende doelpunt binnentrapte. Westhoek bekert daardoor verdiend verder.

(EG)

Doelpunten: 8′ Evans (0-1), 45′ Legname (1-1), 79′ Gregory Loisel (2-1).

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys (80′ El Hajji), Embrechts, Bah (46′ Gregory Loisel), Ternier, Misiatu, Legname, Sucaet (22′ Petitpretz), Vangheluwe, De Loof en Yohann Loisel.