VK Bekegem opnieuw kampioen in de hoogste reeks van Perkez

VK Bekegem won vorig weekend tegen VV Ter Straeten en is, met nog één wedstrijd te gaan, al zeker van de kampioenstitel. Het wordt de zesde titel op rij in de hoogste reeks van Perkez © Foto Coghe
Redactie KW

Het was toch al een tijdje geleden, van het seizoen 2012-2013, dat VK Bekegem met de titel kon gaan lopen. Dit seizoen lukte het dan toch nog eens en het moet gezegd, met stijl! Met nog één competitiewedstrijd te gaan, verloren ze nog geen enkele wedstrijd.

“We zijn zeer tevreden met die titel”, weet voorzitter Henk Benoot. “Het dak ging eraf na het laatste fluitsignaal vorig weekeinde, na winst met 5-2 tegen VV Ter Straeten.”

“Het werd een leuk feestje in onze nieuwe kantine op de Kouter. Een hele verbetering trouwens als je het mij vraagt die kantine! Zo moeten we niet langer na de wedstrijd ons verplaatsen om na te praten over de wedstrijd.”

“Het is nu toch al de zesde titel in de hoogste reeks dat we kunnen vieren. We draaien sedert midden de jaren ’90 al in de bovenste regionen van de eerste reeks mee. Het is ongeveer dan dat we ons versterkten met spelers die het provinciale voetbal vaarwel zegden.”

“Werden we in de vorige seizoenen geen kampioen, we konden toch vaak pronken met bekerwinst. Zo hebben we recentelijk in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 telkens de beker kunnen winnen. Door goede resultaten blijft VK Bekegem aantrekkelijk voor de iets betere voetballers die na hun carrière in de provinciale reeksen een stapje terug willen zetten maar toch nog op een redelijk niveau willen blijven voetballen. En juist dat verklaart een groot deel van ons succes dit jaar.”

“Met Sven Casteleyn, om een voorbeeld aan te halen, konden we dit seizoen een goalgetter in onze rangen verwelkomen. Hij lukte meer dan 20 doelpunten dit seizoen en dat kan tellen natuurlijk! Geen wonder dat hij ook topschutter is in onze reeks.”

“Bij de start van het seizoen rekenden we eigenlijk niet op de titel, velen wezen naar VK Beerst als de te kloppen favoriet. Ons seizoensbegin werd gekenmerkt door veel gelijke spelen. Van de eerste zes wedstrijden speelden we er vier gelijk. Onze nieuwe spits moest zich blijkbaar nog aanpassen. Maar eens dat gebeurd was, was er geen houden meer aan. We zetten in de competitie een reeks van 31 op 33 neer.”

“Op een gegeven moment liet de grote titelkandidaat VK Beerst steken vallen en zo kwamen wij aan de leiding. We hebben dat dan niet meer uit handen gegeven.”

“In de competitie hebben we nog één wedstrijd te gaan en we zouden natuurlijk graag afsluiten zonder één enkele nederlaag! We doen ook nog mee voor bekerwinst en we gaan nu voluit voor de dubbel! Ook onze sponsors Rik Vanhee en Andy Vandorpe leefden mee en beloofden afgelopen zondag om te trakteren met een etentje voor spelers, spelersvrouwen en supporters als beloning voor de titel. Maar hopelijk kunnen we hen ook de beker aanbieden om ze te bedanken voor hun steun!” besluit een tevreden voorzitter Henk Benoot. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier