Vijf West-Vlaamse Red Flames in EK-selectie

25/06/17 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:27

Zondag maakte bondscoach Ives Serneels de EK-selectie van de Red Flames bekend. Daarin had hij plaats voor vijf West-Vlaamse speelsters.

Vijf West-Vlaamse Red Flames in EK-selectie

© BELGA

Als afsluiter van een tweede voorbereidende stage van de Red Flames met het oog op het EK van volgende maand in Nederland werd de definitieve selectie bekendgemaakt. Doelvrouw Diede Lemey uit Aarsele, verdedigers Heleen Jaques uit Torhout en Nicky Van den Abbeele uit Oostkamp en aanvallers Jana Coryn uit Waregem en Tessa Wullaert uit Sint-Baafs-Vijve behoren tot de 23-koppige selectie.

Vrijdag staat in San Pedro del Pinatar nog een oefenwedstrijd tegen Spanje op het programma. Op 7 juli spelen ze in Montpellier tegen Frankrijk. Wie onze nationale damesploeg nog een laatste keer in België aan het werk wil zien, moet op 11 juli naar Denderleeuw trekken. Dan oefent het tegen Rusland. Vanaf 16 juli begint het grote werk met de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken. Vier dagen later is Noorwegen de tweede tegenstander en de laatste poulewedstrijd is de derby der Lage Landen tegen Nederland. Die wedstrijd is al enkele weken uitverkocht. Voor de Red Flames is het de eerste deelname ooit aan de eindfase van een groot internationaal tornooi.

(BV - foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!