Vierdeprovincialer Marke heeft een vrouwelijke T1: “Voetbal is de rode draad in mijn leven”

Jade Schockaert functioneert sinds dit seizoen als hoofdcoach bij de mannenploeg van FC Marke. © WO
Redactie KW

Met Jade Schockaert aan het sportieve roer mag FC Marke zich een buitenbeentje noemen.

“In een mannenwereld als voetbal zijn vrouwelijke trainers meer uitzondering dan regel”, beseft Jade Schockaert. “Maar wees gerust, ik kan best mijn mannetje staan. Voetbal is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Toen ik nog in Oost-Vlaanderen woonde, ging ik er bij meerdere clubs aan de slag als jeugdtrainer. Zelf heb ik nog gevoetbald bij Aalbeke, tot de damesploeg daar overstapte naar Marke.”

“Vorig seizoen werd ik de rechterhand van trainer Kurt Jonckheere. Toen hij dit seizoen wegens tijdsgebrek moest afhaken, kwam men bij me aankloppen. Ik heb geen minuut geaarzeld. De samenwerking met de jongens verloopt uitstekend. Ik heb het systeem aangepast aan de mogelijkheden van mijn groep en de jongens voelen zich daar goed bij.”

“Na winst tegen Stasegem en een gelijkspel tegen Dentergem hebben we leider Jong Vijve het vuur aan de schenen gelegd. Slechts in het slotkwartier moesten we het hoofd buigen. Onze doelstelling? Beter doen dan vorig seizoen en vooral bouwen aan de toekomst.” (Fonzie)

Jong Vijve 1 – 0 FC Marke

Marke: Vanhoutte, Wyffels, Tertooy, Deré, Huysentruyt, Keersebilck (65′ Soenen), Soete, Lauwers, Verhenne (65′ Holvoet), D’Halluin, Vantieghem (90′ Verfaille).

Doelpunten: 75′ Gekiere 1-0.

Zondag 17 september om 15 uur: FC Marke – SV Wevelgem City B.