Vierdeklasser SW Harelbeke zeker van promotie na 1-0-zege tegen Zele

© VDB
Christof Decraene

De paars-witten hadden aan strafschopdoelpunt van Valentin Romont genoeg om de punten thuis te houden. Door het verlies van Dikkelvenne is Harelbeke op een match van het einde zeker van promotie naar de tweede amateurklasse.

Zele kreeg afgelopen week financieel slecht nieuws te verwerken, maar dat was niet te merken bij zijn spelers. De bezoekers gingen vrank en vrij hun kans, net als de thuisspelers nota bene. De eerste kans was voor Zele, maar doelman Merlier had weinig moeite met het schotje. Voor Harelbeke zorgde Valentin Romont voor het eerste gevaar, maar hij trapte over en even later was ook een kopbal van Vlieghe hetzelfde lot beschoren. Kort voor de rust werd diezelfde Vlieghe onderuit gelopen in de zestienmeter en Valentin Romont faalde niet vanop 11 meter.

Na de pauze controleerde Harelbeke de wedstrijd en Zele was nog amper gevaarlijk. Ook Harelbeke kreeg niet al te veel mogelijkheden meer, al had Romont tien minuten voor tijd nog een reuzekans om zijn tweede van de middag te maken, maar hij faalde alleen voor de bezoekende doelman. Omdat ook Knokke won, blijft Harelbeke samen met Knokke aan de leiding maar beide teams zijn door het verlies van Dikkelvenne thuis tegen Damme wel al zeker van de promotie. Wie kampioen wordt, weten we volgende week. (CDW – foto VDB)